CONFERINȚA DE PRESĂ DE LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

În data de 13 iulie 2017, începând cu ora 12.00 la sediul Complexului Astronomic Baia Mare, în sala KINEMATRON, dedicată proiecțiilor de filme documentare 3D și activităților educaționale speciale, s-a desfășurat conferința de presă dedicată proiectului ”Cerul în Mâinile Tale II – PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI”, clasat pe a doua poziție, cu media de 93 de puncte și o co-finanțare de la AFCN, în valoare de 49.150 lei, în cadrul sesiunii de doua de finanțare, pe anul 2017, la aria Patrimoniu Cultural Imaterial.

Acest proiect extrem de ambițios, dedicat unui public special deseori ignorat sau marginalizat de societate, persoanele nevăzătoare sau cu deficiențe grave de vedere, este dezvoltat pe platforma programului cultural ”Constelații Românești Tradiționale”, derulat de planetariul băimărean începând cu anul 2012 și este o continuare, extindere și rafinare a proiectului ”Cerul în Mâinile Tale”, realizat cu succes în anul 2016, proiect susținut de același finanțator național.

În cadrul conferinței de presă, susținută de dl. Mircea Lițe – managerul proiectului și prof. Ovidiu Ignat – managerul Complexului Astronomic Baia Mare, au fost prezentate obiectivele și mijloacele de realizare ale acestui proiect ce va avea o dimensiune națională de prezentare, prin etalarea produselor proiectului, printre care și – PLANETARIUL PENTRU NEVĂZĂTORI – în mai multe locații avizate din România.

În cadrul conferinței de presă a fost făcut, de asemenea, anunțul câștigării unui alt proiect, co-finanțat tot de Administrația Fondului Cultural Național, la secțiunea editoriale, respectiv pentru realizarea unui Anuar de Astronomie Populară al Complexului Astronomic Baia Mare. Ambele proiecte vor puse în practică până la sfârșitul lunii octombrie 2017.

Ciprian Crișan

Pentru conformitate, atașăm textul invitației la Conferința de presă menționată.

INVITAȚIE LA CONFERINȚA DE PRESĂ ORGANIZATĂ DE COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE


Avem deosebita plăcere de a vă invita Joi, 13 iulie 2017, la orele 12.00 (la sediul planetariului din str. George Coșbuc, nr.16, Baia Mare, jud. Maramureș), la Conferința de Presă dedicată demarării proiectului ”CERUL ÎN MÂINILE TALE 2 – PLANETARIU PENTRU NEVĂZĂTORI”, proiect unic în România clasat pe a doua poziție, cu media de 93 de puncte și o co-finanțare de la AFCN, în valoare de 49.150 lei, în cadrul sesiunii de doua de finanțare, pe anul 2017, la aria Patrimoniu Cultural Imaterial.

În cadrul conferinței de presă se va face și anunțul câștigării unui nou proiect de către Complexul Astronomic Baia Mare, finanțat de asemenea de către Administrația Fondului Cultural Național cu suma de 40.000 lei, de această dată un proiect editorial, respectiv realizarea unui ANUAR DE ASTRONOMIE POPULARA AL COMPLEXULUI ASTRONOMIC BAIA MARE – 2017.

Complexul Astronomic Baia Mare are ca obiective popularizarea astronomiei și a științei în general, educarea publicului tânăr și realizarea unei oferte diversificate de produse și servicii culturale pentru publicul larg. Complexul Astronomic Baia Mare deține cel mai modern planetariu public din România, prezintă prima expoziție digitală multimedia din țară și este unul dintre cele mai căutate obiective cultural turistice și de popularizare a științei din Baia Mare și Maramureș, fiind o excelentă destinație de vacanță.

Dacă timpul vă permite, cu această ocazie veți putea afla mai multe despre:
– programul educațional de vacanță: ASTROMANIA ediția a III-a 2017 (în derulare);
– expoziția concurs național de desene cu tematică astronomică UNIVERSUL MEU – 2017, care tocmai a fost instalată și este pregătită pentru vizitare;
– Kinematronul nostru, noul spațiu dedicat activităților educaționale speciale și proiecției de filme documentare tematice 3D – cu ochelari 3D, cu filme dublate sau subtitrate;
– planurile de viitor privind automatizarea Observatorul Astronomic.

Vă așteptăm cu drag!
Ovidiu Ignat – Manager – Complexul Astronomic Baia Mare
Mircea Lite – Manager Proiect
Ciprian Crișan – responsabil comunicare

––––––––––––––

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.