CAPITALA EUROPEI SURPRINSĂ DE UN COPIL. INSTANTANEE VIZUALE DIN BRUXELLES – FOTOGRAFII REALIZATE DE DARIA FANGLI

În seara de marți, 29 noiembrie 2016, începând cu ora 17.30, Complexul Astronomic Baia Mare a fost gazda unui eveniment cu totul special, propus de artistul fotograf Ilie Tudorel, unul dintre mediatorii de seamă și promotorii Maramureșului cultural și turistic în lumea întreagă. Expoziția de fotografie vernisată marți, sub titulatura ”Bruxelles văzut prin ochii unui copil”, fotografii realizate de Daria Fangli într-una din cele trei capitale ale Uniunii Europene (celelalte fiind Luxemburg și Strasbourg) și la parlamentul european surprinde în expresii vizuale grăitoare și instantanee de excepție un simbol fundamental al noii Europe unite, căreia România îi aparține de aproape un deceniu. Evenimentul însuși reprezintă un preambul la sărbătoarea decenială a intrării României în Uniunea Europeană, moment pe care îl vom sărbători în anul 2017.

Daria Fangli este membră a Clubului de Fotografie Cernești și sub îndrumarea artistului fotograf Ilie Tudorel în calitatea de reprezentantă a județului Maramureș și câștigătoare a concursului PES activists Maramureș, a fost invitata europarlamentarului Victor Negrescu pentru trei zile la Bruxelles, ocazie cu care – în urma vizitării orașului și principalelor instituții europene – a realizat fotografiile expuse la planetariu.

Expoziția de fotografii a Dariei a fost frumos completată cu expoziția digitală multimedia ”Parlamentul European” – fotografii spectaculoase realizate de Ilie Tudorel. Participanții, cu gândul la reputata ciocolată belgiană s-au putut îndulci, din inițiativa domnului Ilie Tudorel cu tablete rotunde de ciocolată – micuții ”euro”.

Participanții la vernisaj, printre care am numărat și o duzină de colindători îmbrăcați în frumoasele straie populare, au primit și acceptat invitația de a călători printre stele în cupola planetariului, pentru că fie la Baia Mare, fie la Bruxelles – ne aflăm cu toții sub un cer comun, un patrimoniu imaterial universal și o moștenire culturală împărtășită – constelațiile și poveștile lor uluitoare.

Ciprian Crișan – Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.