UN PROIECT INTERNAȚIONAL PRIN INTERMEDIUL CĂRUIA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE VA OFERI CELE MAI MODERNE FACILITĂȚI DIN ROMÂNIA ÎN DOMENIUL ASTRONOMIEI OBSERVAȚIONALE

planetour

Un proiect cu așteptări sosite din trecut și hardware din viitor: pl@NETour! O rețea de centre de observație astronomică în puncte cu acces la servicii turistice, debutul in România a unei noi specii de turism: turismul astronomic! Un nou proiector stelar pentru Planetariul Baia Mare, o rețea de puncte de observație în județul Maramureș (și o alta în Ucraina), un atelier de observații astronomice mobile! ș.a.m.d. Informațiile despre proiect pot fi decantate pe noul site-blog http://www.planetour.ro – gestionat de Complexul Astronomic Baia Mare. Proiectul este manageriat de Consiliul Județean Maramureș – manager general Mihaela Lițe, proiectul fiind cofinanțat de Uniunea Europeană, în cadrul ENPI – Cross Border Cooperation Programme Hungary – Slovakia – Romania – Ucraine, partenerii Consiliului Județean Maramureș – inițiator și implementator – fiind Complexul Astronomic Baia Mare, Asociația Internațională a Instituțiilor de Dezvoltare Regională IARDI din Uzhgorod, Ucraina și Universitatea Națională Uzhgorod, Laboratorul de Cercetări Spațiale, Ucraina. Proiectul vizează ca obiectiv general ”Dezvoltarea potențialului turistic în regiunea transfrontalieră Maramureș și Transcarpathia”.

Ciprian Crisan – PR

Complexul Astronomic Baia Mare

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.