Science SMS – Un diamant de dimensiunea planetei noastre identificat la 900 a.l

A FOST DEPISTAT ÎN SPAȚIU UN DIAMANT DE DIMENSIUNEA PLANETEI NOASTRE. IPOTETICA STEA PITICĂ ALBĂ, EXTREM DE RECE, CONSTITUITĂ ÎN MARE PARTE DIN CARBON ȘI OXIGEN, ORBITEAZĂ O STEA NEUTRONICĂ, SISTEMUL FIIND SITUAT LA 900 DE ANI LUMINĂ DE TERRA.

Pe 23 iunie a.c., cercetătorii de la Observatorul Național de Radio-Astronomie al SUA au anunțat descoperirea a unui corp ceresc necunoscut înainte și care cel mai bine poate fi descris ca fiind un diamant de dimensiunea Terrei.

Într-un studiu publicat în Jurnalul Astrofizic, astronomii care au lucrat la acest proiect de cercetare au detaliat că acest corp ceresc pe care l-au descoperit a putea fi cea mai rece și cea mai vagă stea pitică albă ce a fost vreodată identificată până în prezent. 

READ MORE

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.