NOAPTEA MUZEELOR 18 MAI 2013: MUSEI/ON – NOAPTE DE POVESTE LA PLANETARIU ȘI MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE

afismuzeu jpgmic

Programul ”Nopții Europene a Muzeelor” oferit în acest an de Muzeul de Mineralogie Baia Mare dorește să focalizeze atenția publicului asupra uneia dintre piesele valoroase de patrimoniu din colecția de eșantioane minerale a muzeului, într-o paralelă cu una dintre piesele de rezistență ale expoziției digitale multimedia de la Planetariu, constelația românească tradițională ”Fata de împărat cu cobilița”. Este o invitație adresată publicului nostru de a evada din cotidianul uneori banal și de a privi muzeul altfel, într-o seară și o noapte care promite să răspundă multor așteptări și să îndeplinească multe dorințe.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare vă oferă, în seara și noaptea de 18 Mai 2013, între orele 19.00 – 01.00  un program cultural special, o combinație fascinantă de momente inedite, creative, interactive, în care culorile, muzica și dansul sunt ingrediente minunate ale abundenței și leacuri sigure contra plictiselii.

Firul epic al povestirii, în chip miraculos, nu se va rupe, ci se va prelungi până târziu în noapte, între cele două ”castele” ale prințesei Castelul de Minerale (Muzeul de Mineralogie – Bulevardul Traian, nr.8) și Castelul de Stele (Planetariul Baia Mare – Str. George Coșbuc, nr. 16).  Zânele luminii, de pe Muntele de ceață, vor veghea ca norii să stea departe iar vânătorii de comori de pe bolta cerească să poată împușca stele în liniște!

MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE – MARAMUREȘ

Bulevardul Traian, nr.8;

Tel: 0262227517;

E-mail: muzeuminbm@gmail.com

Web: www.muzeuminbm.ro,

Orar: 19.00 – 01.00

Program: Expoziții ce vor putea fi vizitate în nocturnă muzeală: expoziția ”Memorii de Camee” (pictură și carte obiect – sub semnătura artistei plastice Anca Seel) ; expoziția ”Artă Populară din Vâlcea”, expoziția de fotografii artistice peisagistice ”Mara – Cosău”, expoziția de fotografii documentare ”Fascinantul deșert Atacama”, expoziția de bază ”Flori de Mină” și expoziția permanentă ”Sistematica Rocilor și Mineralelor din Bazinul Minier Baia Mare”;

Momente artistice din program: Moment poetic susținut de actorul Claudiu Pintican, cu colaborarea Teatrului Municipal Baia Mare; Muzică folk – intervenții interactive: Roxana Ivasuc feat Claudiu Chereji ; Momente muzicale speciale oferite de corala ”Armonia”, condusă de Sașa Nicolici și dirijată de prof. Bob Mihaela Zăiceanu; Demonstrații de dans pentru cei mici și cei mari oferite de clubul de dans sportiv Prodace 2000, sub coordonarea domnului Roland Ilieș; Intervenții acustice la chitară clasică: Tudor Bob; Alte surprize! Programul din acest an este unul tematic și organizat în onoarea ”prințesei” Stibina I de Herja, pentru prezentarea căreia va fi pregătit un cadru special. Efectele date de jocurile de lumini vor ambienta spectaculos fațada clădirii iar alte momente surprinzătoare ar putea fi descoperite doar la fața locului. Toate momentele pregătite promit să fie interactive.

COLABORATORI: Corala ”Armonia”, Teatrul Municipal Baia Mare, Școala Populară de Artă Baia Mare, Raxana Ivasuc și Claudiu Chereji , Clubul de dans sportiv ”Prodance2000”, alți colaboratori.

PARTENERI: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiul Baia Mare, SC URBIS S.A , Asociatia Club Sportiv „Mad Snails” si Asociatia Y.M.C.A Baia Mare

PLANETARIUL – MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE – MARAMUREȘ

Str. George Coșbuc, nr.16;

Tel: 0262275206

Email: planetariul_bm@yahoo.com

Web: www.planetariubm.ro

Orar: 19.00 – 01.00

Program: Programul cultural oferit de Planetariul Baia Mare – secție a Muzeului de Mineralogie Baia Mare – cu ocazia Nopții Muzeelor cuprinde vizitarea expoziției permanente ”Sistemul Solar”, a expoziției digitale multimedia ”Constelații Românești Tradiționale”, a expoziției temporare de fotografii cu tema ”Defileul Lăpușului”, spectacole de planetariu, observații astronomice (planeta Saturn, Luna etc.), precum și vizionarea de filme documentare cu tematică astronomică și demonstrații/simulări digitale în cursul unor expuneri tematice astronomice. Utilizând telescopul și programul Interactive Flight Radar – vor fi încercate în premieră o serie de observații live ale unor avioane care survolează spațiul aerian la altitudini mari. Surprizele artistice și muzicale (plăcute) nu vor lipsi.

Colaboratori: Consiliul Județean Maramureș,  Cercul de Excelență în Astronomie – prof. Lucian Stoian, alți colaboratori.

PARTENERI: Primăria Municipiul Baia Mare, SC URBIS S.A , Asociatia Club Sportiv „Mad Snails” si Asociatia Y.M.C.A Baia Mare

SĂ NU UITĂM POVESTEA DE LA BUNICU DESPRE EXTRAORDINARELE ÎNTÂMPLĂRI ALE STIBINEI, FATA DE ÎMPĂRAT CU COBILIȚA 

Precis v-ați întrebat

măcar o dată,

Ce nume avea

”Împărăteasa din poveste”

O vrăjitoare rea,

Vitregă mamă

a Albei ca Zăpada,

prințesa din povestea

cu pitici-mineri

căutători de diamante.

MACHINA !!!

 

Orice poveste are

un ”înainte…”

O singură poveste are

un ”după aceea…”

Este povestea 

fetei de împărat

STIBINA

Și-n noaptea aceasta

TU vei găsi cheia!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.