DSC_0117

dsc_0117

ZIUA CONSTELAȚIILOR ROMÂNEȘTI TRADIȚIONALE LA MUZEUL OLTENIEI – CRAIOVA

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova a organizat joi, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează joi – 10.10.2013, la ora 12.30 „Ziua Constelaţiilor Româneşti Tradiţionale”, în sala de conferinţe a secţiei (strada Popa Şapcă nr. 8). Activitatea a constat în prezentarea de videoproiecţii având ca temă Universul şi structurile sale, prezentate de lector univ. dr. Emil Marinescu de la Departamentul de Geografie din cadrul Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova, o prezentare privind promovarea şi valorificarea elementelor specifice viziunii populare româneşti asupra cerului, făcută de muzeograf dr. Olivia Cioboiu, precum şi vizionarea filmelor digitale rezultate din prima ediţie a proiectului urmată de lecturi publice pe tema constelaţiilor româneşti tradiţionale (Ziua Constelaţiilor).

La manifestare au fost prezenți studenţii Departamentului de Geografie a Facultăţii de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii a Universităţii din Craiova, coordonaţi de lector univ. dr. Emil Marinescu şi elevii Colegiului Naţional „Carol I”, îndrumaţi de profesorii de la catedra de biologie, dr. Carmen Ciuculescu şi dr. Camelia Simeanu.

Acţiunea coordonată de dr. Olivia Cioboiu, muzeograf în cadrul Secţiei de Ştiinţele Naturii a Muzeului Olteniei Craiova, coincide cu perioada în care au loc manifestări cultural-educative dedicate Săptămânii Mondiale a Spaţiului Cosmic (4-10 octombrie), sărbătoare internaţională a ştiinţei şi tehnologiei şi a contribuţiilor acestora la îmbunătăţirea condiţiei umane.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.