SĂPTĂMÂNA ȘCOALA ALTFEL CU SUPRIZE PLĂCUTE LA COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

sistemulsolarforme si culori

Săptămâna ”Școala Altfel …” din perioada 18 – 23 aprilie 2016 va aduce, și în acest an, câteva mii de vizitatori la Complexul Astronomic Baia Mare, în numai câteva zile. Maratonul astronomic pentru școlari vine, de această dată cu cel puțin două surprize.

Prima dintre ele este expoziția ”Sistemul Solar – Forme și Culori”, o expoziție de machete tridimensionale ce prezintă planetele sistemului solar într-o uluitoare diversitate de forme și expresii artistice. Această expoziție, pe care o datorăm clasei a II-a B de elevi ai Școlii ”George Coșbuc” din Baia Mare, îndrumați de Prof. înv. primar Bozga Alina, este prezentată – în premieră – în noua sală multiplex, dedicată viitorului sistem de proiecție digitală 3D, care ne va porta, prin intermediul proiecțiilor video tematice 3D, până la marginile universului și ale Timpului.

O a doua surpriză pentru publicul școlar oferită în această săptămână  este ”Biletul de Aur”, un bilet gratuit pentru fiecare școlar participant, valabil pentru revizitarea planetariului cu cel puțin un însoțitor, pentru o vizită în familie.

Notă: imaginea din afiș are strict caracter de sugestie. Lucrările realizate de elevi sunt mai mult decât suprinzătoare.

Ciprian Crișan – PR, Complexul Astronomic Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.