What’s next?

Calendar CABMComplexul Astronomic Baia Mare anunță ieșirea de sub tipar a noului calendar mural pentru anul 2016, un calendar special cu evenimentele astronomice ale întregului an, cu aducerea în prim-plan a constelațiilor reprezentative, vizibile la anumite date calendaristice.

Alături de calendarul de perete, dorim să anunțăm o premieră absolută pentru Baia Mare: tichetele de intrare pentru anul 2016, cu tarifele aprobate de Consiliul Județean Maramureș, vor avea o prezentare cu totul specială. Astfel tichetul de acces la Complexul Astronomic, cu valoarea de 8 lei – pentru public general adult – este publicat sub forma unui pliant, un mic ghid informativ pe care vizitatorul va dori să-l păstreze mult timp, iar tichetul de 4 lei – tarif redus pentru copii și elevi, se prezintă sub forma unei cărți poștale ilustrate, numai bună de prins pe frigider sub un magnet sau – de ce nu – de înrămat! Tichetul de acces gratuit conține un calendar anual și elementele de identitate vizuală ale Complexului Astronomic Baia Mare.

Tichetul ”publicație” reprezintă o inovație extrem de valoroasă, o valoare adăugată la ceea ce, îndeobște este considerat biletul de intrare la o instituție culturală. Dorința noastră de a oferi un pliant gratuit – recomandare generală a ICOM și a Rețelei Naționale a Muzeelor  – la accesul într-un obiectiv turistic, cultural-științific unicat în Transilvania, are ca resort intim intenția de a face mai bine cunoscută instituția noastră, cu noul echipament și facilitățile spectaculoase oferite de proiectorul stelar Zeiss Skymaster ZKP4, cu noile servicii de observații astronomice pentru public nocturne și diurne prin telescoapele achiziționate recent, fiind în același timp și o soluție ”ecologică”, prin reinventarea tichetului de acces ca și souvenir, sau conținut ce merită a fi păstrat.

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.