SCIENCE SMS – PREMII SUBSTANȚIALE PENTRU CERCETĂTORII CETĂȚENI CE VOR AJUTA LA DEPISTAREA ASTEROIZILOR POTENȚIAL PERICULOȘI PENTRU TERRA

NASA OFERĂ PREMII SUBSTANȚIALE PENTRU CERCETĂTORII CETĂȚENI CE VOR AJUTA LA DEPISTAREA ASTEROIZILOR POTENȚIAL PERICULOȘI PENTRU TERRA

Cercetători cetățeni, luați aminte: puteți ajuta la salvarea planetei de amenințarea unor roci spațiale, și câștiga un premiu!
NASA și compania de Resurse Planetare și resurse miniere ale asteroizilor și-au unit eforturile de lansare a unui concurs numit „Asteroid Data Hunter,” care va cere publicului să dezvolte algoritmi care ar putea ajuta la identificarea rocilor spațiale situate în apropierea Terrei. Seria concursurilor este gestionată de către NASA Tournament Lab, debutează pe 17 martie și va dura până în august, cu un total al premiilor de 35.000 dolari, au declarat oficialii NASA.

”Protejarea planetei față de amenințarea unui impact cu asteroizi înseamnă în primul rând să știm unde se află aceștia,” a spus într-o declarație Jenn Gustetic, șef executiv al programului NASA de premii și provocări. ”Deschizând cercetarea asteroizilor, valorificăm potențialul cercetătorilor cetățeni și al inovatorilor de pretutindeni, pentru a ajuta la rezolvarea acestei provocări globale.”

READ MORE

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.