NOAPTEA MUZEELOR LA MUZEUL DE MINERALOGIE BAIA MARE – O NOAPTE DE VIS CU 6.500 DE VIZITATORI

Pentru Noaptea Muzeelor din acest an oferta Muzeului de Mineralogie a fost concepută pentru toate vârstele. De la poveste, la spectacolul laserelor proiectate pe fațadă, de la muzica folk la interpretările corale, de la fantastica interpretare poetică teatrală a binecunoscutului actor Claudiu Pintican, directorul Teatrului Municipal Baia Mare la coroana expozițiilor vizitabile, multe dintre acestea inedite și spectaculoase, vizitate pentru prima oară de publicul băimărean și nu numai: expozițiile permanente – „Sistematica rocilor și mineralelor din Bazinul Minier Baia Mare” și „Flori de Mină din Maramureș”, expozițiile temporare: „Memorii de Camee”, „Fascinantul deșert Atacama”, „Memoria clipei – expoziție de grup” și expoziția de fotografii artistice peisagistice și nu numai „Mara-Cosău”, itinerată de Consiliul Județean Maramureș. Dacă adăugăm și expozițiile de la planetariu: „Sistemul Solar”, „Constelații Românești Tradiționale – expoziție digitală multimedia”, „Defileul Lăpușului – expoziție de fotografii” și interesul extraordinar al publicului pentru spectacolele de planetariu și observațiile astronomice oferite în colaborare cu Cercul de Excelență în Astronomie, coordonat de prof. Stoian, cerc ce îi cuprinde pe cei mai valoroși olimpici internaționali ai astronomiei băimărene, putem declara că Noaptea Muzeelor 2013 la Muzeul de Mineralogie Baia Mare a fost de succes cu o participare cu aproximativ 6.500 de vizitatori, dintre care 4.000 la Muzeul Mineralogic și 2500 la Planetariu. Să adăugăm și „Noaptea Muzeelor pe biciclete”, caravana pe biciclete organizată de partenerul nostru Asociația Club Sportiv „Mad Snails” și implicarea extraordinară a voluntarilor de la Y.M.C.A Baia Mare și mai ales Asociația „Arta Educației” și a voluntarilor asociați, cu ajutorul acest eveniment a putut decurge fără probleme.

Colaboratori: Consiliul Județean Maramureș, Primăria Municipiului Baia Mare, Aeroportul Baia Mare, SC Urbis SA, Corala Armonia, Școala Populară de Artă, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, Asociația Arta Educației, Asociația Club Sportiv Mad Snails, YMCA – Baia Mare, Tudor Bob și Glad Condor, Sorin Vanciu, DJ Danny, alți colaboratori.

Muzeul de Mineralogie Baia Mare, partener oficial al Rețelei Naționale a Muzeelor în cadrul proiectului ”Noaptea Muzeelor în patru acte: București, Baia Mare, Cluj Napoca și Sibiu”, proiect sprijinit de Administrația Fondului Cultural Național, mulțumește coordonatorului pe România al evenimentului ”Noaptea Muzeelor” pentru includerea orașului nostru în circuitul promovat și mediatizat la nivel național, printre rezultatele acestei inițiative putând ușor recunoaște dublarea, în acest an, a numărului de vizitatori ce au pășit în muzeele băimărene, proiect care a inspirat și o ofertă mai generoasă adresată publicului larg cu prilejul acestui eveniment european.

Mulțumim și publicului larg care a îmbrățișat larg această sărbătoare a muzeelor și într-un număr atât de mare a preferat vizitarea în nocturnă a Muzeului de Mineralogie Baia Mare, finalei de la televizor a sărbătorii muzicii europene – Eurovision.

Vă promitem adaptarea și în continuare a orarului, programelor și manifestărilor noastre pentru asigurarea accesului cât mai larg la cultură și vom contribui esențial ca ”Noaptea Muzeelor la Baia Mare” să devină o sărbătoare a comunității, alături de altele.

Ciprian Crisan – PR

Muzeul de Mineralogie Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.