COD GALBEN DE CER SENIN! PERICOL DE OBSERVAȚII ASTRONOMICE

Vineri, 27 aprilie, între orele 20:30 și 24:00 vremea va fi deosebit de propice observațiilor astronomice. Sunt așteptate planete  pe cerul nopții, nederanjate de vreo prezență noroasă.

Astfel  în prima parte a intervalului vor putea fi admirate în partea vestica a cerului planeta Venus (Luceafărul) în constelația Taurului și Luna în Gemeni. De asemenea, pe tot parcursul serii Marte va străluci în partea sudică a boltei cerești în constelația Leul, lăsând la doar 5 grade în dreapta steaua Regulus.

Punctul de atracție al serii va fi planeta Saturn, vizibilă în toată splendoarea ei în constelația Fecioara, în stânga stelei Spica.

Așadar, vă invităm vineri, 27 aprilie, între orele 08:30 și 24:00 pentru a sărbători împreună Ziua Internațională a Astronomiei admirând constelațiile și planetele cerului de primăvară. În cazul în care codul de cer senin va fi galben spre portocaliu, cu siguranță vom avea cod roșu de observații astronomice.

Cer senin!

Ovidiu Ignat

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.