STARPARTY LA PLANETARIUL BAIA MARE

3 MARTIE 2012. La un ceas târziu al nopții de cleștar, telescoapele s-au întors în ”garaj”, unde vor aștepta următoarea ieșire la rampă …

Planetariul Baia Mare a oferit aseară publicului său observații astronomice gratuite, țintele predilecte fiind planeta Marte, aflată în opoziție, Jupiter, Venus, Luna și … nu numai.

”Expoziția Minerale și Astre. Constelațiile ecliptice și comorile lor ascunse” a fost etalată în sala multifuncțională într-un format mai puțin convențional, iar în cupolă filmele documentare concentrat perspective interesante ale sistemului nostru solar. Peste 250 de persoane s-au mobilizat, în ciuda frigului de afară, a vântului rece și a norilor pufoși și zglobii ce alergau pe cer zburătăciți de Eol și s-au bucurat mai mult sau mai puțin de spectacolul cosmosului.

Vom reveni cu mai multe imagini edificatoare, informații și o știre senzațională legată de un hipermarket din vecinătate, unul dintre cei mai mari poluatori luminoși din cartier, a cărui lipsă de bunăvoință a putut cauza disconfort suplimentar … Vom reveni!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.