1200 de vizitatori la Planetariul Baia Mare pe 25 noiembrie

Asociația Zibo Help din Satu Mare a organizat ”Săptamâna Familiei, Săptămâna fără TV”, în cadrul unei campanii ”Stop violenței TV”, la care au participat sute de muzee din România. Muzeul de Mineralogie Baia Mare și Planetariul Baia Mare au oferit, la solicitarea organizatorilor, accesul gratuit pentru publicul larg la expoziții și prezentările în cupolă.

Succesul acestei acțiuni și prestigiul instituțiilor noastre au atras peste 950 de vizitatori la Muzeul de Mineralogie Baia Mare și 1200 de vizitatori la Planetariul Baia Mare. Desigur, capacitatea restrânsă (față de solicitări) de numai 100 de locuri, a cupolei noastre din planetariu, nu ne-a permis să răspundem afirmativ altor sute de cereri pentru vizitare gratuită, sosite din diverse localități din Maramureș însă, avem o veste ca de poveste: din anul 2011, una dintre ofertele generoase pe care le va face muzeul publicului său, va fi vizitarea gratuită a muzeului într-una din zilele fiecărei luni.

Față de Planetariu nici la Muzeul de Mineralogie Baia Mare situația nu a fost prea simplă, expoziția florilor de mină de la etaj fiind închisă pentru reparații și reamenajarea sălii, astfel încât sala de la parter a devenit de multe ori în cursul zilei … neîncăpătoare, iar ghizii muzeografi … suprasolicitați (plăcut … solicitaţi! Dar efortul a meritat!

În ziua de 25  noiembrie 2010, Muzeul de Mineralogie Baia Mare a fost MUZEUL COPIILOR, iar Planetariul Baia Mare, o planetă a copiilor! Dacă informaţiile generice de prezentare ale evenimentului au fost preluate şi difuzate în presă (muuuullllţţţţuuuummmiiiiimmmm!!!!), doar televiziunea E-Maramureş a cules ecourile locale – de la Planetariul Baia Mare – ale acestui eveniment şi ale acestei campanii care urmăreşte protecţia copiilor faţă de excesul de violenţă prezent pe multe canale media, în programe, în ştiri etc. oferind, credem noi, o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber al copiilor, dascălilor şi părinţilor, în acelaşi timp! Comunicatorii astronomici sau ghizi  la Planetariu au fost, pentru Dv prof. Ovidiu Ignat și Ciprian Crișan.

Mulțumim tuturor participanților!

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. felicitări pentru acest proiect. abia aştept să aflu despre următoarele.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.