Expoziția documentară ”Primul român în cosmos: Dumitru Prunariu”

Expoziția ”Primul român în Cosmos: Dumitru Prunariu”, un documentar fotografic de excepție cu imagini oferite chiar de către primul și unicul cosmonaut român care a călătorit în cosmos, va fi itinerată și prezentată în perioada 3 – 17 octombrie 2010 la Facultatea de Fizică a Universității București, de pe strada Atomiştilor, nr.405 – Măgurele, jud. Ilfov.

Fiind prezentată în premieră cu ocazia aniversării a 40 de ani de la inaugurarea Complexului de Astronomie Populară Baia Mare, anul trecut, Anul Internațional al Astronomiei și fiind vizitată de peste 7.000 de pasionați ai astronomiei, expoziția reprezintă un important remember istoric  și simbolic, fiind de asemenea, un îndemn pentru tineri de a se avânta curajos către stele, spre cunoașterea și înțelegerea Universului, căruia îi aparținem.

Mai multe informații despre tematica și cadrul expoziției puteți găsi la acest link.

Expoziția ”Primul român în Cosmos: Dumitru Prunariu” este prima expoziție itinerantă oferită de Planetariul Baia Mare solicitanților, fiind ușor adaptabilă spațiului existent.

Crișan Petru Ciprian

Despre COMPLEXUL ASTRONOMIC BAIA MARE

Planetariul Baia Mare esre primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de aproape o jumătate de secol - una din porțile stelare de excelență ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu România și Europa de Sud-Est - în cadrul Complexului Astronomic Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.