Expoziția documentară ”Primul român în cosmos: Dumitru Prunariu”

Expoziția ”Primul român în Cosmos: Dumitru Prunariu”, un documentar fotografic de excepție cu imagini oferite chiar de către primul și unicul cosmonaut român care a călătorit în cosmos, va fi itinerată și prezentată în perioada 3 – 17 octombrie 2010 la Facultatea de Fizică a Universității București, de pe strada Atomiştilor, nr.405 – Măgurele, jud. Ilfov.

Fiind prezentată în premieră cu ocazia aniversării a 40 de ani de la inaugurarea Complexului de Astronomie Populară Baia Mare, anul trecut, Anul Internațional al Astronomiei și fiind vizitată de peste 7.000 de pasionați ai astronomiei, expoziția reprezintă un important remember istoric  și simbolic, fiind de asemenea, un îndemn pentru tineri de a se avânta curajos către stele, spre cunoașterea și înțelegerea Universului, căruia îi aparținem.

Mai multe informații despre tematica și cadrul expoziției puteți găsi la acest link.

Expoziția ”Primul român în Cosmos: Dumitru Prunariu” este prima expoziție itinerantă oferită de Planetariul Baia Mare solicitanților, fiind ușor adaptabilă spațiului existent.

Crișan Petru Ciprian

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.