evenimenteopiniispecial

Noaptea muzeelor de la planetariu a fost cu cer senin și mii de stele!

Noaptea Europeană a Muzeelor, așa cum a fost sărbătorită la Planetariul Baia Mare – A FOST UN SUCCES! Peste 800 de vizitatori s-au perindat în intervalul 18.00 – 1.00 și au participat la activitățile noastre și peste 200 de internauți au accesat evenimentul transmis LIVE pe Internet.

Defecțiunea majoră a programului a fost codul galben, ploaia și norii instalați pe cer, care nu a vrut nicicum să își arate seninul său. Și atunci … programul de backup inițiat de tehnicianul șef … a reparat ”defecțiunea”. Cei care nu s-au speriat de vreme, au avut parte de o prezentare în cupolă, în condiții speciale … a cerului nocturn al Băii Mari, iar după lăsarea întunericului au fost pornite lămpile cu energie solară împrumutate de la LUMILUX și pus în funcțiune planetariul nostru mobil de la astromagazin, pentru a proiecta în holul principal constelațiile și ”ploile de stele” de peste an.

Aproape 1000 de oameni i-au spus Hello lui Hubble, accesând prezentarea noastră interactivă pe infotouch, după ce au văzut filmul documentar aniversar HUBBLE și s-au distrat copios la miniconcertul tematic oferit de formația rock ”The Next Generation”, una dintre cele mai mari promisiuni muzicale ale Băii Mari.

După această mare ”revoluție culturală”, desfășurată în nocturnă, sfidând ploaia, criza mondială și plictisul de sâmbătă seară, în concurență locală cu Muzeul de Istorie și Arheologie și în concurență națională și europeană cu cele mai mari și mai titrate muzee … rămâne o singură întrebare la care nu avem răspuns: au participat și alterienii la event, așa cum au promis, sau nu? Probabil au fost deghizați, cine știe mai mult, să ne spună, eventual dacă au fotografiat ceva, să ne trimită pe email!

Notă: Materialele ilustrativ evocatoare sunt în pregătire și vor fi publicate în următoarele zile, într-un portofoliu public și un altul special, care va fi transmis la ESa – centrul educațional, organizator al manifestării aniversare 20 – TS Hubble ESA/NASA

Planetariul Baia Mare

OPINIA DUMNEAVOASTRĂ CONTEAZĂ!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.