Noptile Galileene de la Baia Mare vor fi transmise LIVE!

La 400 de ani de când primele observații astronomice ale lui Galileo Galilei au revoluționat viziunea noastră despre Univers, publicul este invitat încă odată să-și  îndrepte atenția către ceruri. Amatori și pasionați din lumea întreagă, laolaltă cu specialiștii acestui domeniu – astronomia – sunt încurajați să participe la activitățile ce vor avea loc în perioada 22 – 24 octombrie și să experimenteze aceleași formidabile senzații și emoții care, probabil, le-a simțit și Gailei.

Pagina Nopților Galileene  –  http://www.galileannights.org/ – vă oferă repere privind participarea la acest event cu acoperire globală și cluburilor, asociațiilor și instituțiilor de profil din România, precum și o serie de „delicatese” vizuale (postere, imagini, filme etc.) necesare pentru înţelegerea importanţei unuia dintre cele mai semnificative momente ale anului internaţional al astronomiei, iată, atât de aproape de final.

Sub genericul Nopti Galileene la Baia Mare, Planetariul Baia Mare oferă cu această ocazie, în serile de 23 şi 24 octombrie 2009 observaţii astronomice gratuite, proiecţii de filme documentare, concursuri tematice, un mini concert rock si multe alte atracții pe care, evident, nu veți dori să le scăpați! Avem, desigur și o variantă de backup pentru cazurile în care cerul nu va fi atât de senin pe cât ne-am dori!

Toate manifestările programului Nopți Galileene la Baia Mare vor fi transmise Live prin platforma media tvonline.com – așa cum au fost transmise și ”100 de ore de astronomie la Baia Mare” și manifestarea aniversară a planetariului ”40 de ani de astronomie la Baia Mare”, de astă dată și direct de pe pagina noastră de web!

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.