Expoziţia virtuală „Primul român în spaţiul cosmic: Dumitru Prunariu”

Dor de tara

Expoziţia foto-documentar „Primul român în spaţiul cosmic: Dumitru Prunariu” şi-a deschis porţile în data de 1 iulie a.c., odată cu aniversarea a 40 de ani de activitate neîntreruptă la Planetariul Baia Mare. Din acel moment şi până acum, ea a fost vizitată şi apreciată de peste 1500 de oaspeţi.

Pentru cei ce sunt prea departe de noi sau pentru cei care nu şi-au găsit încă timpul necesar pentru a ne onora cu o vizită, Planetariul Baia Mare vă propune şi o variantă virtuală a acestui proiect cultural. Veţi descoperi imagini deosebite,în marea lor majoritate unicat, imagini ce ilustrează selecţia candidaţilor şi pregătirea zborului spaţial, lansarea misiunii Soyuz 40, activitatea pe orbită şi revenirea pe Terra. Textele explicative ce oferă detalii ale acestui eveniment sunt disponibile doar pe panourile din sala multimedia a Planetariului. Sperăm ca acest demers să stârnească interesul şi curiozitatea publicului pentru zborurile cosmice în general şi pentru activitatea desfăşurată de domnul Prunariu în săptămâna pe care a petrecut-o în spaţiu, în particular.

Pentru a viziona expoziţia virtuală vă rugăm daţi click aici. Dacă doriţi navigare manuală utilizaţi tasta Space şi folosiţi mouse-ul sau săgeţile.

Vă dorim vizionare plăcută şi nu uitaţi că în perioada 23-24 octombrie urmează seri de observaţii la Planetariul Baia Mare desfăşurate sub egida proiectului „Nopţi Galileene”. Dar despre asta, într-un post viitor.

Planetariul Baia Mare

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Super – expozitia virtuala. Ajung cat pot de repede la Baia Mare. Succes!

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.