Brosura ”1969 – 2009: 40 de ani de astronomie la Planetariul Baia Mare”

Un nou numar al revistei Pl@netariu, bun de lansat pe 1 iulie 2009, data la care aniversam 40 de ani de la inaugurarea primului planetariu public din România: Planetariul Baia Mare.

Această ediție a revistei, care are și o versiune tiparita sub forma unei brosuri cu titlul ”1969-2009: 40 de ani de astronomie la Planetariul Baia Mare” este editia cu numarul de aur și cuprinde o serie de articole mai mult decât captivante, referitor la istoria planetariului nostru, istoria din toate timpurile … a planetariilor, o escapadă sub cupola planetariului, prezentarea unei expozitii documentare ce poartă numele primului cosmonaut român, o etalare sugestivă a colecției filatelice Aurel Festilă cu tema ”Omul în spațiul extraterestru” si multe altele pe care va lasam să le descoperiti.

Este anul international al astronomiei – 400 de ani de la primele observatii cu luneta ale lui Galileo Galilei, 40 de ani de la primii pasi pe Lună, făcuti de membrii misiunii Apollo 11, 40 de ani de la inaugurarea primului planetariu public din România si singurul din Transilvania! O invitatie la un festin astronomic, caci Planetariul Baia Mare este poarta dumneavoastră către Univers! Vă invităm să-i ”gustati” limpezimea, frumusetea si magia! Brosura ”1969-2009:40 ani de astronomie la Planetariul Baia Mare” a fost tiparita cu sprijinul Consiliului Judetean Maramures, care patroneaza toate manifestările legate de aniversarea din acest an a Planetariului Baia Mare.

Ciprian Crișan

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.