Inaugurarea planetariului digital Pitești

În data de 3 septembrie 2008 o delegație a Planetariului Baia Mare a participat la inaugurarea primului planetariu digital din România, la Muzeul Județean Argeș din Pitești (www.muzeuarges.ro).

Nu avem decât cuvinte de laudă pentru realizarea colegilor noștri de la Pitești care, cu susținerea Consiliului Județean Argeș, au atras o investiție de peste 200.000 Euro pentru implementarea de către firma franceză RSA COSMOS  (www.rsacosmos.com) a unui sistem digital de înaltă performanță, într-o clădire nouă, special amenajată, în care mai funcționează și un muzeu al sporturilor.

Într-un dom de 7 m diametru, cu 35 de fotolii confortabile, vizitatorii sunt invitați să vizioneze prezentări superbe 3D, simulări și diverse filme educaționale, afișate într-o superbă panoramă în întregul dom. Alăturăm prezența speakerului care inițiază prezentarea de pe un panou de control digital și … wireless poate interveni cu explicații în orice moment și pornim cu toții în explorarea vizuală și sonoră (audiția este, de asemenea excelentă) a UNIVERSULUI.

Componentă a unui muzeu de nota 10, cu expoziții moderne de istorie, artă, științele naturii și sport, planetariul digital Pitești (orașul în sine este și acesta o bijuterie!) este o destinație pe care nu trebuie să o ratați.

Planetariul Baia Mare

 

Despre PLANETARIU BAIA MARE

Planetariul din Baia Mare, primul planetariu public din România, și unicul din Transilvania, de mai bine de o jumătate de secol - este un portal cosmic ce vă pune în contact cu Universul. Din 2015 - cel mai modern planetariu analogic din România, iar din 2020 completat cu un planetariu digital - în cadrul Muzeului de Științe Astronomice Baia Mare. Spectacol și cunoaștere într-un singur loc!
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.